kasza-jaglana-niedoceniony-przysmak

Serdecznie zapraszamy do lektury fragmentu książki „Kasza jaglana na 99 sposobów”, która zawiera nie tylko wyśmienite przepisy, ale również cenne wskazówki dietetyczne.

Kaszę jaglaną można jeść na słodko np. gotowaną z jabłkami i cynamonem lub bakaliami. Można ją też podawać na słono – na obiad zamiast ziemniaków lub ryżu. Może być też dodatkiem do zup i farszu na gołąbki czy kotlety. O jej cennych właściwościach możemy się również przekonać przy infekcjach górnych dróg oddechowych.

Kasza ta, jak żadna inna, usuwa nadmiar wilgoci z organizmu, czyli różnego rodzaju śluzy (np. podczas kataru, kaszlu przy chorobach płuc lub oskrzeli). Zdarza się nawet, że dieta jaglana wystarczy, żeby nie brać antybiotyków.

Tekst jest fragmentem książki Kasza jaglana na 99 sposobów, objętej patronatem przez siostrzany portal DojrzalaKobieta.pl. Książka została wydana w formie e-booka i można ją nabyć na stronie sztukaodzywiania.pl

Anna Ptak i Małgorzata Salawa