29-31 sierpnia bieżącego roku na rynku w Opolu odbędzie się VI Festiwal Opolskich Smaków. Hasło przewodnie tegorocznej imprezy brzmi „Widelcem po mapie”. Organizatorzy przygotowali dla opolan liczne atrakcje. Festiwal uświetnią uczestnicy kulinarnych talent show: Adam Czapski z Hell`s Kitchen oraz Adrian Feliks z Top Chef Polska.
Podczas imprezy przewidziano:
- prezentację kuchni polskiej i europejskiej, której przyświecać będzie hasło „Widelcem po mapie”
- kulinarną bitwę Hell`s Kitchen kontra Top Chef Polska
- pokazy blogerów kulinarnych
- Jarmark Kulinarny
- rozstrzygnięcie plebiscytu „Opolski Smak 2014”.
W sobotę (30.08.2014 r.) odbędą się warsztaty kulinarne, których plan przedstawia się następująco:
- Czekoladowe rozkosze – prowadząca: Karolina Kornacka, miejsce: „Dolce Far Niente”, 12:00/13:00 (dwie tury)
- Otwarty pokaz dekorowania – prowadząca: Anna Grochalska, miejsce: namiot na rynku, od 12:00
- Warsztaty dla dzieci / Lukrowanki – prowadząca: Anna Grochalska, miejsce: namiot na rynku, 13:30/14:30 (dwie tury)
- Grzeszna czekolada -prowadząca: Natalia Urbanek, miejsce: „Dolce Far Niente”, od 14:30
- Sushi dla dzieci – prowadząca: Ania Zbożna, miejsce: namiot na rynku, 14/15:30
- Podstawy sztuki barmańskiej – prowadzący: Jacek Łuczka, miejsce: Melon Pub, 12:00 /14:00 / 16:00 (III tury)
- Pokazy kuchni ajurwedyjskiej – prowadzący: Łukasz Zalewski, miejsce: namiot na rynku, 16:00.
Zapisy na warsztaty: kontakt.obk@gmail.com
Ilość miejsc ograniczona: na jedną grupę warsztatową przypada 10 osób.
Informacja prasowa