Chcesz spróbować naturalnego energetyzującego napoju, zawierającego witaminy, minerały i inne składniki odżywcze? Sięgnij po zielony sok roślinny!
Z czego powstaje zielony napój?
Napój powstaje z młodego jęczmienia. Listki są zbierane, płukane, tłoczone i suszone. Dzięki temu osiąga się 100% czysty i niepasteryzowany proszek gotowy do przygotowania żywego soku o delikatnym smaku. Od momentu zbioru do zapakowania, nie upływa więcej niż 2 godziny, a to sprawia, że jęczmień nie traci swoich cennych właściwości. Proszek jest jasnozielony, a po rozpuszczeniu w wodzie uzyskuje mocno zieloną barwę.
Bogactwo składników
Młody jęczmień zawiera 25x więcej potasu, 37x więcej wapnia, ponad dwa razy więcej magnezu i pięciokrotnie więcej żelaza niż pszenica. Zawiera także znaczne ilości manganu i cynku. Jęczmień odnawia kwasowo-zasadową równowagę. Okazuje się 2 razy bardziej skuteczny niż szpinak, jest najpełniejszym zasadotwórczym pożywieniem. Zawiera witaminy, które aktywują enzymy pomagające przy profilaktyce chorób i stanów patologicznych. Ma wysoką zawartość beta-karotenu, witaminy C, E i witaminy grupy B: B1, B2, B3, B6, biotynę, kwas foliowy, kwas pantotenowy i cholinę.
Sześć właściwości zielonego napoju:
1. Równocześnie odżywia i oczyszcza organizm
2. Jest naturalny i zawiera wszystkie składniki odżywcze
3. Odznacza się wysoką zawartością chlorofilu
4. Jest aktywny enzymatycznie
5. Jest zasadotwórczy
6. Charakteryzuje się wysoką naturalną aktywnością antyoksydacyjną
Regularne spożywanie zielonego napoju z jęczmienia sprawia, że czujemy się lepiej, mamy mniejsze łaknienie. Nie potrzebujemy też suplementów witaminowych w tabletkach, ponieważ zawarte w jęczmieniu składniki odżywcze są skumulowane i łatwo przyswajalne. Polecam szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy nasza dieta jest uboższa w świeże naturalne witaminy.
Mira Starobrzańska